Relaxáló és frissítő masszázs-kezelések

Melegített aroma - olajos masszázs

Melegített és folyamatosan melegen tartott olajjal végzett teljes testre kiterjedő masszázs kezelés. Hosszú, simító gyengén dörzsölő, esetenként gyúró fogásokból, mozdulatokból álló masszázs az egész testet ellazítja. Az izmokból és az ízületekből a nyújtó mozdulatok hatására kioldódik minden feszültség és merevség, a szövetek anyagcsere folyamatai és az oxigénellátása javul, mivel a vér- és nyirokkeringés fokozódik, fellazul a feszültség az izomszövetekben és a test a teljes nyugalom állapotába kerül. Az olaj bemasszírozásával értékes tápanyagok jutnak a bőrbe. A masszázs hatása a kezelés után még több napon át érezhető. Kifejezetten ajánlott stresszes életvitelű, feszült vagy szorongó vendégeknek. A kizárólag növényi bázisú olajok és illóolajok keverékéből készült, paraffin- és egyéb adalékmentes aromaolajaink közül Ön választhat, igénye szerint. Az ideális hőmérsékletűre melegített – és a kezelés alatt folyamatosan melegen tartott – aromaolaj kellemes érzetet nyújt a bőrnek már az első pillanattól, gyorsabb és könnyebb ellazulást eredményezve; a hatóanyagok maradéktalanul felszívódnak a meleg hatására, ezáltal a kezelés egyedi érzetet keltve, eredményesebb lesz. Masszázs után ne zuhanyozzunk 4-5 órán keresztül, mert az olaj körülbelül 45-60 %-a szívódik fel a masszázs alatt, a többi csak utána. A kezelés időtartama 55 illetve 85 perc lehet.

Bőrápoló és relaxációs masszázs

Segítünk védeni, ápolni a bőrét az időjárás viszontagságaival szemben. A kezelés speciális, esszenciális zsírsavakban gazdag, növényi olajokat magas koncentrációban tartalmazó masszázs-géllel történik. Ez a különleges, illat-, parabén- és színezékmentes készítmény levendulavizet, levendula kivonatot, macerátumot (gyógynövényekből olaj segítségével kivont hatóanyag), illóolajat, speciális olajkeveréket, valamint A, E és F vitamint, panthenolt tartalmaz. Az olaj-gélben lévő méz és vitaminok a bőr szarurétegének víztartalmát, és a bőr rugalmasságát növelik. A masszázs segítségével elősegítjük ezeknek a tápláló anyagoknak a mélyebb szöveti rétegekbe történő bejutását és jobb felszívódását. A kezelés fogásmetódusa a svédmasszázs rendszerén alapul amely a legelterjedtebb masszázsok közé tartozik, mert az egész testre kiterjed, az izmok, inak, és ízületek átmasszírozására irányul. Elősegíti a mozgásfunkciók helyes működését, ellazítja a fájdalmasan feszülő, görcsös izmokat. A kezelés időtartama 25, 55 illetve 85 perc lehet.

Aroma - olajos masszázs

Ez az olajjal végzett, hosszú, simító mozdulatokból álló masszázs az egész testet ellazítja. Az izmokból és az ízületekből a nyújtó mozdulatok hatására kioldódik minden feszültség és merevség, a szövetek anyagcsere folyamatai és az oxigénellátása javul, mivel a vér- és nyirokkeringés fokozódik, fellazul a feszültség az izomszövetekben és a test a teljes nyugalom állapotába kerül. Az olaj bemasszírozásával értékes tápanyagok jutnak a bőrbe. A masszázs hatása a kezelés után még több napon át érezhető. Kifejezetten ajánlott stresszes életvitelű, feszült vagy szorongó vendégeknek. Itt az ősi keleti kultúra technikái találkoznak a nyugati technikával. Ez az egyetlen olyan illatterápia amely a természetes gyógymódok közé tartozik, és magában foglalja a gyógynövények és a hagyományos kezelés előnyeit. Az illóolajokat több módon is alkalmazhatjuk: -párologtatásnál,-fürdésnél,-közvetlenül,-illetve masszázsolajként. Masszázs után ne zuhanyozzunk 4-5 órán keresztül, mert az olaj körülbelül 45-60 %-a szívódik fel a masszázs alatt, a többi csak utána. A kezelés időtartama 25, 55 illetve 85 perc lehet..


Az aroma-olajokról:

Az aroma jelentése illat, a terápia azt jelenti kezelés. Az aromaterápia tehát nem más, mint egy olyan kezelés amely az illóolajak bőrbe történő masszírozásakor fejtik ki (gyógy) hatásukat. Az illóolajok adják a növények virágainak, gyümölcseinek jellegzetes illatát. A növény fennmaradásában fontos szerepet játszó illóolajat a növény "életerejének" is hívják. Például 5 tonna rózsasziromból, 1 kg rózsaolajat állítanak elő. Az illóolajak keverése: Kétfajta növényi olajat különböztetünk meg. Az illóolajakat és a zsíros olajakat. Az illóolajakat minden alkalommal hígítani kell. Egy masszázshoz kikevert illóolaj mennyisége maximum 25-30 csepp lehet,mindig lennie kell egy domináns olajnak ami 8-10 csepp, ez mellé még 4-5 fajta olajat tehetünk bele megfelelően felosztva. Az illóolajakat nem szabad töményen alkalmazni. A bázis olajok zsíros olajok, amelyeket az illóolajok hígítására szoktak használni. A bázis olajok ezen kívül bőrápoláshoz, masszírozáshoz, bedörzsölésre kifejezetten alkalmasak, hasznosak. Tilos alkalmazni-minden illóolajat-kemoterápia idején.

Lávaköves masszázs

A lávaköves masszázs alatt egészen pontosan egy olajos masszázst értünk, amikor is 40-60 C-ra hevített lávaköveket /bazalt/ helyeznek fel a testre. A test különböző energiaközpontjai mentén helyezik el a nagyobb köveket, melyek itt fejtik ki jótékony hatásukat. A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti az energiaáramlást és a stressz oldásával párhuzamosan javítja a közérzetet. Illóolajok felhasználásával fokozható a masszázs hatása, amit páciensekre szabottan állítanak össze attól függően, milyen jellegű panasszal érkezett. A lávaköves masszázs pozitív hatását főleg a vérkeringés serkentésében, a nyirokkeringés javításában, méregtelenítésben, izomlazításban fejti ki, de ezen felül enyhíti az álmatlanságot és rendkívül jót tesz a bőrnek, mivel hő hatására az illóolajok jobban beszívódnak az emberi testbe. A lávaköves masszázs egyfajta aromaterápia és pozitív életenergiával tölt fel. Pozitív élettani hatásai ellenére több esetben nem ajánlott a lávaköves masszázs alkalmazása, és mielőtt valaki emellett a kikapcsolódási lehetőség mellett dönt, konzultáljon orvosával! Az itt felsoroltak esetébe kerüljék e masszázsfajtát a szív és érrendszeri betegségekben, légzésproblémákban, tüdőbetegségben szenvedők, illetve nem ajánlott menstruáció és terhesség ideje alatt az alkalmazása. A kezelés időtartama 55 illetve 85 perc lehet.

Svéd frissítő-masszázs

A legelterjedtebb nyugati masszázsfajta. Eredeti formája masszázs és testgyakorlatok ötvözete. A masszőr simító, dörzsölő,rezegtető és gyúró mozdulatokkal frissíti fel a szervezetet. A masszázs fizikai és neurohormonális hatása elősegíti az esetleges betegségek gyógyulását. A masszázs során a vérkeringés és az emésztés javítása érdekében - a hagyományos módszer szerint - a páciensnek is el kell végeznie néhány testgyakorlatot, de enélkül is kiváló hatást lehet elérni vele. A svéd masszázs csökkenti a fájdalmat (pl. stresszes fejfájást), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenek előtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását. Ez a kezelés a legismertebb masszázsok közé tartozik, mert az egész testre kiterjed, az izmok, inak, és ízületek átmasszírozására irányul. Elősegíti a mozgásfunkciók helyes működését, ellazítja a fájdalmasan feszülő, görcsös izmokat. A svédmasszázs legelterjedtebb fogásai a gyúró, dörzsölő, simító és rezegtető mozdulatok. A simító mozdulatok segítségével egyenletesen eloszlatja a masszázsolajat a testen, ezzel előidézve a test általános ellazulását. Az ezt követő mély simítások mindig a szív felé irányulnak, amik serkentik a vérkeringést és bemelegednek az izmok. Majd a gyúrás a háton, a mellkas felső részén, a lábon és a fartájékon folytatódik. Ez ellazítja az izmokat, szétválasztja a merev izomrostokat, fokozza az izmok vérellátását. Az izmok tonizálására az ütögetés különféle formáit alkalmazukk, melyek lehetnek erősek, enyhék, lassúak és gyorsak egyaránt. A dörzsölés két ujjal történik a test speciális pontjain. A masszázs során a vendég igénye szerint krémet vagy olajat használunk. A kezelés rendszerint masszázságyon történik, de földre terített szivacson, matracon is végezhető. A kezelés időtartama 25, 55 illetve 85 perc lehet.

Mézes masszázs

A mézes masszázst már több száz éve alkalmazza a tibeti és az orosz népi gyógyászat, kivitelezését, metodikáját tekintve, nem hasonlít a megszokott masszázshoz. A masszőr mézet csorgat a páciens hátára, elsimítja, és tenyerével nyomó mozdulatokat végez, melynek során a méz szívó hatására a bőr felső kötőszöveti rétege elemelkedik. Ezáltal az apró kapillárisok, hajszálerek és a pórusok kitágulnak, fokozódik a vérkeringés, gyorsul az anyagcsere melynek révén hatékonyabb lesz a méreganyagok távozása a szervezetből. A pólusokon keresztül mélyen a bőr alá hatolva a méz a szövetekbe juttatja a szervezet számára fontos hatóanyagait, vitaminokat, enzimeket, és a mézben lévő több mint harmincféle ásványi anyagot. Ez a masszázsfajta a lehető leghatékonyabb méregtelenítő masszázs. Pozitív élettani hatásai miatt egyre elterjedtebb a mézes masszázs alkalmazása akár alkalmi, vagy kúra szerű alkalmazása. A kezelés időtartama 25 perc lehet.

Orosz - Tibeti Mézmasszázs

Az orosz-tibeti mézes masszázsnak rengetek jótékony hatása van, és számos betegségre, egészségügyi problémára hatékonyan alkalmazható. Fájdalomcsillapító hatással bír, leginkább reumatikus panaszok, izomgörcs, izomletapadás, nyak-váll és hátfájdalmak, ízületi problémák esetén, illetve ezen problémákat gyógyítja. A méz különleges értékessége, hogy magas cukor-,enzim-, vitamin- és ásványi anyag tartalommal bír, tehát gyulladások csökkentésére, légúti problémákra, náthára kiválóan alkalmazható. A kezelés során a mézet felviszik a bőrfelszínre, leginkább a hátra, majd ott a masszőr kézi vákuummasszázzsal, tehát rányomja a kezeit a mézes felületre, majd kezeit megemelve, mintegy felemeli a bőrt. A folyamatos mozdulatnak az ismétlése végett erős vákuumhatás jön létre. A kezelt területen vérbőség alakul ki, a bőr szövet pólusai kitágulnak, és a kitágult pórusokon át haladva a méz beszivárog, majd onnan a vákuumhatás következtében a salakanyagok kiszippantódnak a bőr rétegéből. Az orosz tibeti mézes masszázs méregtelenítő és salaktalanító hatással van testünkre.A méz szabályozza és helyreállítja a test energiaellátást, áramlását. A méz bőrre gyakorolt hatása sem elhanyagolható a masszázs mellett, a mézben rejlő fentebb sorolt tápanyagok a bőrt megfiatalítják, bársonyossá, simává és egészségessé teszik a bőrfelületet. Feszessé teszi a bőrt.

A Mézmasszázs hatékonyan alkalmazható: • nyak-, váll-, és hátfájdalmak esetén; • reumatikus panaszokra; • ízületi problémák kezelésére; • izom letapadásokra; • gyulladások csökkentésére; • légúti problémákra, krónikus náthára, köhögésre; • depresszió kezelésére; • vérnyomási rendellenességek esetén; • frissítésre, fertőtlenítésre, megelőzésre. Ellenjavallat: • allergia; • nyílt seb; • szőrös-, aknés testfelület!

Pozitív élettani hatásai miatt egyre elterjedtebb a mézes masszázs alkalmazása akár alkalmi, vagy kúra szerű alkalmazása. A kezelés időtartama 55 perc lehet.

Fejmasszázs

Hajunk és fejbőrünk egészsége és állapota testi egészségünk tükörképe is. A kezelés, rendkívül kellemes mind a kezelt, mind a kezelő személy számára. Pihentet, lazít, fájdalmat csillapít, fokozza a szellemi képességeket, felfrissít, rendszeres alkalmazása igen jó hatású. A fejmasszázs stimulálja a vérkeringést, jótékony hatással van a hajra és a fejbőrre. A masszázs hatására oldódik a stressz, a feszültség, enyhül az ezekből adódó szemfáradtság és fejfájás. Csökkennek a nyaki és vállak fájdalom érzete, nyugtat és frissít. Előnyei közé tartozik a masszázs egyszerűsége, hatékonysága és hozzáférhetősége, illetve pozitív élettani hatásainak köszönhetően, a hajunknak egészséges csillogást kölcsönöz. A fejmasszázs rendszeres alkalmazása egészségesebbé teszi a hajat és a fejbőrt. A megélénkült vér- és nyirokkeringés gondoskodik a haj és bőr sejtjeinek friss oxigénnel és tápanyaggal való ellátásáról. Indiában mindmáig számos család ápolja a fejmasszázs ősi hagyományát ezért érdemes lehet ezt az értékes szokást nálunk is bevezetni. A fejmasszázs jótékony hatásai a teljesség igénye nélkűl:

csillapítja a fejfájás és a szem megerőltetéses miatti fájdalmakat, illetve az állkapocs ízületi fájdalmat erősebb, egészségesebb lesz tőle a haj enyhíti a stresszt, szorongást, a kisebb fokú depressziót fokozza a kreativitást letisztult gondolkodást, jobb koncentrációt tesz lehetővé mélyebb, nyugodtabb alvást biztosít fokozza az endorfinok, azaz a "boldogsághormonok" termelődését. A kezelés időtartama 25 perc lehet.

Csokoládé masszázs

A csokoládé antioxidáns hatású, gátolja a szervezet sejtjeinek károsodását, valamint az öregedést is lassítja. Hidratálja és feszesíti a bőrt, amit egyúttal bársonyosan simává tesz, pótolja a hiányzó ásványi anyagokat. Rendkívül jótékony hatással van a narancsbőrre is. A csokoládé közismert endorfint termelő hatása révén segíti a bőr a test és a lélek harmonikus feltöltődését. A kezelés egy csokoládé bőrradírral kezdődik, mely a mandulamag finom őrleményével eltávolítja az elhalt hámsejteket. Ezt követi egy csokoládé gélmaszk ami intenzív energetizáló, bőrfeltöltő, öregedést gátló hatású. A kezelést pedig egy csokoládé vajas masszázzsal zárjuk, aminek antioxidáns hatása gátolja a szervezet sejtjeinek károsodását és feszessé teszi a bőrt. A Svéd masszázs fogásain alapuló technika. A csokoládé hatóanyagait illetve aroma anyagait tartalmazó, olajjal vagy krémmel (igény szerint) végezzük a kezelést. A vivőanyag illata és állaga révén a Vendégben olyan érzés alakul ki, mintha valódi csokoládéban fürdene. Hidratáló és öregedés gátló hatással bíró kezelés, mindezek mellett fokozódik az endorfintermelés, mely boldogság érzéssel tölti el az embert. A kezelés időtartama 55, 85 és 115 perc lehet.

Holttengeri iszapkezelés

Több ezer éves geológiai és biológiai folyamatok eredményeként kialakult iszapok magas huminsav és szerves anyag tartalma, hőmegtartó képessége miatt régóta használják a gyógyászatban, főként reumás és ízületi fájdalmak okozta panaszok kezelésére. Kísérletek bizonyítják, hogy egyedülálló szépészeti hatásokkal is rendelkezik: kiüríti a salakanyagokat, fokozza a sejtek anyag cseréjét, növeli a kollagén termelést és a benne lévő ásványi anyagok feltöltik a szervezetet. Kiválóan alkalmas ránctalanításra, kúraszerű használat esetén pedig akár enyhébb hatású alakformálásra is. Rendszeres alkalmazása során fokozza az immunrendszer védekezőképességét, bársonyossá teszik a bőrt és fokozódik a tápanyag és oxigénellátás.
Kezelés menete:
A kezelés egy só-cukor peeling masszázzsal kezdjük ami a bőrön felgyülemlett, elhalt hámsejteket távolítja el. Ezt követően felhordjuk a maszkot és befóliázzuk iszapréteggel a vendéget majd 20 percet pihentetés következik, mialatt felszívódnak az ásványi anyagok és végbe megy a méregtelenítés. Kezelés végeztével az iszapot tartalmazó fóliát eltávolítjuk és lemossuk az iszapot (meleg vizes törölközővel) majd levezető fogásokkal (pumpa technika) fejezzük be a rituálét. (Iszappakolást a test elülső oldalán nem szoktuk alkalmazni, mert tapasztalataink szerint diszkomfort érzést kelt így a kezelés a forgatások és a sok iszap miatt) A kezelés időtartama 55 és 85 perc lehet.

Irodai masszázs - Manager masszázs

Azonfelül, hogy a masszázs átmozgatja az irodai munka során leggyakrabban fájdalomnak kitett nyakat, vállat és hátat, az agy pár percen belül elkezd feltöltődni, így frissen, kipihenten, újult erővel és jobb hangulattal folytathatjuk a munkát. A székmasszázs egy speciálisan kialakított masszázs székben relaxáló, frissítő, teljes öltözetben történő pontnyomásos masszázs, (nem svédmasszázs székben, hanem egységes rendszer) amely a keringés fokozásával mozgósítja, felfrissíti szervezetünket. A szék ergonómikus felépítése révén is segít egy lazult állapot elérésében emellett tehermentesíti a nyaki, háti és ágyéki gerincszakaszt. Segít a stressz, a dekoncentráltság és izommerevségek feloldásában és az általuk kiváltott betegségek megelőzésében. Szellemileg és testileg egyaránt felfrissít, ellazít és feltölt energiával. Munkahelyeken, irodákban alkalmazzák előszeretettel ahol általánosságban jelen van az egyoldalú és rossz testtartás illetve a stressz. Rövid idő alatt fejt ki igen látványos eredményt. Egyéni megállapodás alapján, a szolgáltatásunk, igény szerint meghatározott helyszínen is igényelhető. A kezelés időtartama 25 perc lehet.

Masszázsok Ep & SzÉP

Relaxáló masszázs

Meleg aroma-, Bőrápoló-, Aromaolajos-, Lávaköves-, Mézes-, Csokoládé-, Svéd-, Iszap-, Fejmasszázs

E.Pénztár & SzÉP kártya

Egészség pénztári térítés, SzÉP kártya elfogadás, Erzsébet kártya

Masszázsmester Centrum

Kérjen időpontot online

(Biztonsági protokol)